Ahjulõhe sibula ja majoneesiga

26 apr., 2023 0 comments
erkki erkki

Mahlane ja meeldiva maitsega ahjulõhe või -forell. Lisandiks sobib hästi nt aurutatud spargelkapsas või võis hautatud käharkapsas.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega). Tõsta forelli- või lõhefilee ahjuvormi, maitsesta sidrunipipraga.

Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta sidrunipipraga. Määri majoneesikaste kalafileele.

Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.

Nipid ja soovitused:

Majoneesi võid teha ise selle retsepti järgi või osta poest Hellmann’s Original majoneesi.

Kastme valmistamine on imelihtne, olenevalt kui palju sul lõhet on paned kaussi majoneesi, silma järgi vaatad, majoneesile lisad veidi sinepit, sidrunipipart, tilli ja väikesteks tükkideks hakitud sibulat (soovi korral ka soola). Segad kõik kokku ja ongi valmis. Enne kui seda lõhele määrid, pane lõhele omakorda veel sidrunipipart. Kui kaste on määritud haki peale sibularõngad ja võib ka tilli veel peale raputada. Seejärel võib mingi 5-15 minutit lasta lõhel seista kastmega, et maitsed imbuksid. Seejärel läheb lõhe ahju ning on seal 15-30 minutit.

Leave a Reply

Required fields are marked *